گروه پینک فلوید در سال 1965 در سبک progersive rock و با تم اشعار psychodelic ( سایکودلیک به معنای روان نما است که در کل هر چیزی را که باعث به نمایش درآمدن درون و ضمیر ناخود آگاه انسان می شود را روان نما می نامند . ) در انگلستان تاسیس شد .
گروه در اواخر سال 1965 بنیان گذاری شد و اعضای آن در ابتدا syd barret متولد 6 ژانویه 1946 در کمبریج به عنوان خواننده وگیتاریست  ، roger waters متولد 6 سپتامبر 1944 در گریت بوکهام به عنوان نوازنده بیس گیتار و خواننده ، richard wright متولد 29 جولای 1945 در لندن به عنوان نوازنده کی برد و nick mason متولد 27 ژانویه 1945 در بیرمنگام به عنوان نوازنده درامز . گروه در ابتدا نام های متعددی مثل mega death ، sigma و abdas را برای خود بر گزید ولی در نهایت نام pink floyd که بر گرفته شده از نام دو موسیقی دان قدیمی سبک بلوز به نامهای pink anderson و floyd consill بود برای گروه به پیشنهاد سید برت انتخاب شد .
در ابتدا این گروه به عنوان گروهی معمولی تلقی می شد ولی به مرور زمان گروه به سمت موسیقی با تم اشعار سایکودلیک و بعدها سیاسی و اجتماعی پیش رفت که هدایت و رهبری گروه هم در اختیار سید برت بود .
بعد از مدت كمي clive Metcalfe براي نواختن بيس ، julliet galle و keith noble هم براي خواندن به گروه اضافه شدند كه مدت كمي بعد از گروه خارج شدند .
اولين اجراهاي گروه در كلوپ R&B لندن انجام مي شد تا اينكه گروه به عنوان گروه کمکی به همراه غول آن زمان موسيقي يعني beatles به تور اروپا رفت .
اولين آهنگ رسمي گروه هم به نامarnold lynn ضبط شد که در سال 1967 منتشر شد و بعد از پخش آن گروه با شرکت EMI قرارداد بست .
بعد از این آهنگ آهنگی دیگر به نام see emily play از گروه پخش شد که رتبه ششم جدول تک آهنگهای سال را به خود اختصاص داد .
اما موفقيت اصلي گروه زماني آغاز شد كه گروه آلبوم piper at the gates of down را در سال 1967 ضبط كرد كه در كل توسط سيد برت ساخته شده بود و داراي فضاي وهم آلود و تخيلي بود كه در نوع خود در آن زمان بي نظير بود .
 
1. Astronomy Domine
2. Lucifer Sam
3. Mathilda Mother
4. Flaming
5. Pow R Toc H
6. Take Up Thy Stethoscope And Walk
7. Interstellar Overdrive
8. The Gnome
9. Chapter 24
10. Scarecrow
11. Bike
این آلبوم تحت تاثیر شعرهای سید برت و خیال پردازی های او بود که البته در کنار آن فضاسازی ها و کی برد بسیار عالی ریچارد رایت در این آلبوم به خصوص در آهنگ های astronomy domine به وضوح احساس می شود .
نام این آلبوم هم برگرفته شده از فصلی از کتاب wind in the willow اثر کنت گراهام است .
اما بعد از ضبط این آلبوم در خلال سال بعد رفتار سید برت به صورت روزافزونی غیر عادی شد . پناه بردن به LSD و شکست عشقی شدید او از او انسان نا متعارف و غیر عادی ساخت که تحت تاثیر بیماری های شدید روحی و روانی قرار گرفت که نهایتا باعث جدایی او از گروه شد و جانشین او در گروه david gilmour متولد 6 مارس 1944 در کمبریج بود .
در حقيقت با رفتن برت مغز متفكر و ستون و پايه گروه از گروه جدا شد . برت كسي بود كه گروه تمام اشعار و موسيقي خود را حتي تا ساليان بعد از او الهام مي گرفتند .
تك آهنگ بعدي گروه هم به نام apples and oranges با كمك خيلي كم سيد برت ساخته شد .
چهارمين تك آهنگ گروه it would be so nice نام گرفت كه در جدول پرفروشترين ها رتبه اي كسب نكرد . اما بعد از اين آهنگ گروه به رهبري و آهنگ سازی راجر واترز آلبوم a saucer full of secrets را ضبط كرد كه با موفقيت بسياري در زمينه فروش براي گروه مواجه شد .
1. Let There Be More Light
2. Remember A Day
3. Set The Controls For The Heart Of The Sun
4. Corporal Clegg
5. A Saucerful Of Secrets
6. See Saw
7. Jugband Blues
چون شاعر و ایده دهنده گروه سید برت بود بعد از جدا شدن او از گروه ، pink floyd در انتخاب و نوشتن اشعار کمی دچار مشکل شد . به همین خاطر این آلبوم بیشتر بدون کلام و حاوی اصواتی عجیب و حالاتی غیر عادی و گوناگون و متعدد بود .
گروه سپس شروع به استفاده از جلوه های پیچیده نور در اجرا های زنده کردند و دستگاهی به نام دستگاه هماهنگ کننده آزیموت را ابداع کردند که اطراف سال حرکت می کرد و باعث بهتر شدن کیفیت صدایی آنها می شد .
گروه برای اینکه اثبات کند که می تواند یک گروه موفق در اجراهای زنده باشد آلبوم دوبل خود به نام ummagumma را توسط کمپانی هاروست پخش کرد . که یک قسمت آن گلچینی از اجراهای زنده گروه بود و قسمت دیگر کارهای انفرادی گروه در استودیو بود .
 
1. Astronomy Domine (Live)
2. Interstellar Overdrive (Live)
3. Set The Controls For The Heart Of The Sun (Live)
4. Careful With That Axe, Eugene (Live)
5. A Saucerful Of Secrets (Live)
6. Several Species Of Small Furry Animals Gathered Together In A Cave And Grooving With A Pict
7. Grantchester Meadows
8. Sysphus
9. The Narrow Way
10. The Grand Vizier's Garden Party: I) Entrance, ii) Entertainment, iii) Exit
اين آلبوم ذوق و سليقه فردي هر كدام از اعضاي گروه بود كه در كنار آهنگ هاي آن اجزاي زنده آهنگ a saucer full of secrets و آهنگ بي نظير set the controls for the hearth of the sun هم قرار داشت .
بعد ازاین آلبوم فعالیت گروه از یک مرحله بی سر و صدا گذشت و انها همچنان به اضافه کردن عوامل نمایشی به اجراهایشان ادامه دادند . آنها برای چند فیلم موسیقی متن ساختند که عبارت بودند از more ، the body ، obscured by clouds و zabriskie points .
 اما آلبوم بعدي گروه به نام atom heart mother حاوي سه آهنگ جديد در سال 1970 ضبط و پخش شد و اين آلبوم براي اولين براي گروه در رتبه نخست جاي گرفت .
اين آلبوم در انگليس اول در نروژ رتبه 13 و در امريكا رتبه 55 را كسب كرد .
 
1. Atom Heart Mother: a) A Father's Shout
2. Atom Heart Mother: b) Breast Milky
3. Atom Heart Mother: c) Mother Fore
4. Atom Heart Mother: d) Funky Dung
5. Atom Heart Mother: e) Mind Your Throats Please
6. Atom Heart Mother: f) Remergence
7. Summer '68
8. Alan's Psychedelic Breakfast
9. Fat Old Sun
10. Rise And Shine
11. Morning Glory
آلبوم بعدي گروه به نام meddle در سال 1971 ضبط شد و بعد از آن هم اجراي echoes به عنوان آلبوم رسمي گروه پخش شد . بعدها همین کار در پمپی ایتالیا نیز اجرا گردید . echoes هارد راک فی البداهه را با تم های ملودی پرقدرت و صداهای انتزاعی را در هم آمیخته و ترکیبی مبهوت کننده از موسیقی را به وجود آورده بود . در همان زمان گروه شروه به خلق آهنگ هایی نمود که درون مایه انها را دستگاههای الکترونیکی تعیین می کردند . موفق ترین قطعه در این آلبوم هم آهنگ if بود که به نظر من 90 درصد از طرفداران این گروه این آهنگ را درک نکردند . این آهنگ روایتی تکان دهنده از شخصی است که می ترسد هر لحظه دیوانه شود و فرو بپاشد که همه اینها حاصل تراوشات ذهنی راجر واترز بود که این تم بعدها بیشتر گسترش یافت و شاهکار بی بدیل the dark side of the moon را پدید آورد .
آلبوم بعدی گروه obscured by clouds نام داشت که اين آلبوم در انگليس به رتبه ششم و در آمريكا به رتبه 46 رسيد .
1. Absolute Curtains
2. Mudmen
3. Wots…Uh The Deal
4. Stay
5. When You're In
6. Obscured By Clouds
7. Childhoods End
8. Free Four
9. The Gold It's In The Hills
اما موفقيت هاي چشمگير و جهاني گروه در سال 1973 و هنگامي كه گروه آلبوم dark side of the moon را با آهنگ سازي و هدايت راجر واترز ضبط كرد و با موفقيت باور نكردني جهاني مواجه شد شروع شد .
این آلبوم به خستگی بیش از حد روحی مربوط می شد که علت آن فشارهای اجتماعی ، ترس از شکست در کار ، پیر شدن ، فقر ، تنهایی و نتیجه آن دیوانگی بود و با موفقیتی خارق العاده مواجه شد . قسمت های بدون کلام آلبوم حاصل تجربیات قبلی گروه بود و اشعار آهنگ های با کلام هم توسط واترز نوشته شده بود و حالت مشخص منفی بافی در آن ردی صراحت آمیز بر فرار ، آرزوهای عاشقانه و انزوا در محیط شهر بود .
اين آلبوم به مدت 741 هفته در جدول پرفروش ترين هاي  موسيقي آمريكا قرار گرفت ! و بيش از 14 ميليون كپي از اين آلبوم فقط در آمريكا به فروش رسيد .
البته موفقيت اين آلبوم فقط در حد آمريكا نبود و در نيوزلند و اتريش هم اين آلبوم بيش از 140 هفته در جدول پرفروش ترين ها  قرار داشت . اين آلبوم در سال 1973 تقريبا تمامي جوايز موسيقي جهان را به خود اختصاص داد .
اين آلبوم كه در استوديوي abbey road ضبط شد يك كار كلاسيك به تمام معناست اما به صورت فوق العاده و حرفه اي با تكنولوژي هاي صدا برداري تركيب شده . از اين آلبوم مي توان به عنوان پدر استفاده از تكنولوژي هاي صدابرداري ياد كرد .
dark side of the moon در حقیقت شاهکار بزرگ pink floyd است و از نظر آماری هر دقیقه از این آلبوم جایی در کره زمین پخش می شود و در هر 3 خانه انگلیسی یک نسخه از این آلبوم وجود دارد .
عبارت نیمه تاریک ماه اسمی است که در برخی از نوشتجات مربوط به علوم غیبی در مورد ضمی ناخود آگاه به کار می رود . البته چون گروهی به نام medicine head آلبومی به این نام داشت در ابتدا اسم eclipse برای آن انتخاب شد ولی وقتی که آلبوم با موفقیت روبرو شد همان نام قبلی یعنی the dark side of the moon برای آن برگزیده شد .
قرار بود این آلبوم اولین آلبومی باشد که همه اشعار آن توسط واترز نوشته شود و این رویه ادامه پیدا کند و ایده ساخت این آلبوم هم برای اولین بار در آشپزخانه نیک میسن مطرح شد .
مهندس این آلبوم هم alen parson بود که به خاطر کار بر روی این آلبوم جایزه grammy دریافت کرد .
طرح روی جلد هم توسط hipgnosis طراحی شده است که یک منشور و طیف نوری را نشان می دهد که دو ایراد عمدی دارد . اول اینکه رنگ برای ساده شدن تصویر در طیف نور وجود ندارد و دوم اینکه عکس منشوری را نشان می دهد که طیفی را تولید می کند اما این منشور از نظر فیزیکی غیر ممکن است .
آهنگ time از این آلبوم به خاطر تسلسل زیبای صدای ساعت بسیار معروف شد و واترز در شعر آن از گذشت زمان و تلف شدن وقت می گوید و اینکه زمان دارد می گذرد و هیچ کس نمی گوید که حرکت کنی . . آهنگ the great gig in the sky به عنوان قسمتی از یک تبلیغ تلوزیونی به کار برده شد . آهنگ any colour you like برای تبلیغ اتوموبیل فورد مدل T به کار رفت و همچنین آهنگ brain damage از شعر آهنگی به نام the lunatic on the grass که یکی از اشعار خوانده نشده واترز است گرفته شده است .
پل مك كارتني خواننده مشهور گروه بيتلز هم نامزد شركت در اين آلبوم بود ولي به دلايلي از او استفاده اي نشد .
سرانجام اين آلبوم در استراليا ، نيوزلند و آمريكا اول و در انگليس و نروژ دوم شد . به زودی این جانب نقدی کامل در مورد این آلبوم خواهم نوشت و در اختیار علاقمندان قرار خواهم داد .
1. Speak To Me
2. Breathe
3. On The Run
4. Time
5. The Great Gig In The Sky
6. Money
7. Any Colour You Like
8. Brain Damage
9. Eclipse
 
آلبوم بعدي گروه بعد از دوسال و نيم زمان نسبت به آلبوم قبلي وارد بازار شد . آلبوم wish you were here در سپتامبر 1975 ضبط شد . كه 11 ميليون نسخه فقط شاهكار shine on you crazy diamond از اين آلبوم فروش داشت . اين آلبوم كه شامل 5 آهنگ است در حقيقت در تقدير و بزرگداشت دوست صميمي راجر واترز و اسطوره دور افتاده گروه يعني سيد برت ساخته شده بود و آهنگ هاي shine on you crazy diamond و wish you were here اشاره مستقيم به اين مطلب دارد كه البته در هنگام ضبط اين آلبوم خود سيد برت هم در آن شركت كرد .
بعد از ضبط اين آلبوم ديويد گيلمور كه نقشي ستودني در آلبوم wish you were here داشت براي مدتي كوتاه از گروه جدا شد تا با دوست قديمي خود يعني roy harper در فستيوال هايد پارك شركت كند و او در آن سال به عنوان گيتاريست مهمان در ضبط آلبوم roy harper شركت كرد .
اين آلبوم هم در انگليس و آمريكا رتبه اول در استراليا ، نيوزلند و نروژ رتبه دوم و در سوئد رتبه 14 را كسب كرد .
1. Welcome To The Machine
2. Wish You Were Here
3. Have A Cigar
4. Shine On You Crazy Diamond
آلبوم بعدي گروه animals نام داشت كه در ژانويه 1977 ضبط و پخش شد . گروه بعد از اين آلبوم به تور دور دنيا رفت كه در آن از snowy white از گروه thin lizzy به عنوان گيتاريست دوم دعوت شد .
اما بعد از تور بزرگ آمريكاي گروه اختلافي در بين اعضاي گروه صورت گرفت و اين اختلاف با تف كردن راجر واترز به صورت يكي از هوادارنش آغاز شد .
و اين سال هم با حضور نيك ميسون دارمر گروه در گروه پانگ the damned و ضبط آلبوم با آن به پايان رسيد .
در اوايل سال 1978 وقفه اي كوتاه در گروه با جدا شدن ديويد گيلمور از گروه شكل گرفت . در اين موقع ديويد گيلمور به ضبط آلبوم انفرادي خودش مشغول بود كه البته بعد از ضبط آن به گروه باز گشت و گروه كار خود را ادامه داد .
اين آلبوم هم در آلمان و نيوزلند رتبه اول ، در اتريش و انگليس رتبه دوم و در امريكا و سوئد رتبه سوم را كسب كرد .
 
1. Pigs On The Wing
2. Dogs
3. Pigs
4. Sheep
5. Pigs On The Wing
 
اما سال 1979 سالي انقلابي در تاريخ گروه بود در اين سال گروه شاهكار جاويدان خود را به نام the wall با رهبري پر قدرت راجر واترز در نوشتن شعر و آهنگ ضبط كرد و با اين آلبوم راجر واترز به شهرتي بس عظيم رسيد و نام خود را براي هميشه در طول تاريخ ثبت كرد . این آلبوم برگرفته شده از تراوشات ذهن بیمار و افسرده و روان پریش واترز بود که همه عقده ها و مشکلات خود را در این آلبوم بیان می کرد .
بجز راجر واترز و ديويد گيلمور كه در ساختن سولوهاي آلبوم نقشي عظيم داشت ، نيك ميسن و ريچارد رايت عملا فقط نوازنده بودند و اين شاهكار بي همتا در حقيقت يك آلبوم خودخواهانه توسط راجر واترز بود كه در بيشتر آهنگ هاي آن راجر واترز در مورد زندگي شخصي خودش و كشته شدن پدرش در جنگ مي گويد .
بلافاصله بعد از پخش اين آلبوم هم يك فيلم در زمينه اين آلبوم ساخته شد كه باب گلدوف در اين فيلم حضور داشت .
تركيب فيلم و آلبوم هم بدعتي ديگر در زمينه موسيقي بود كه به پيشنهاد و تصميم راجر واترز انجام شد و گروه را تا حدي بي نهايت بالا برد .
فروش تك آهنگ another brick in the wall در آن تاريخ ركورد تمامي فروش ها را با 13 ميليون نسخه شكست !
طبق آمار و تعريفي كه از اين نسخه هست اين آلبوم از سال 1979 تا حالا كه حدودا 26 سال از پخش آن مي گذرد همچنان هر ساله جزو 200 آلبوم پر فروش دنياست .
اين آلبوم در انگليس ، آمريكا ، نيوزلند ، استراليا ، اتريش ، نروژ و سوئد رتبه اول را كسب كرد .
همانطور که در فیلم این آلبوم هم شاهد هستیم این آلبوم دیواری را شرح می دهد که قهرمان داستان که pink نام دارد و یک ستاره راک است به همراه آقای floyd در اطراف خویش و برای جلوگیری از انتقاد و رو در رو قرار گرفتن با نقاط ضعف در اطرافشان می سازند .
فروپاشی عصبی پینک هنگامی که در اتاق هتل در خلال تور آمریکا نشسته است رخ می دهد .
در آهنگ in the flesh و در قسمت آخر آن صداهای شنیده شده صدای بمب افکن stuka می باشد که پدر پینک در فیلم و پدر واترز در واقعیت را به کشتن می دهد . آهنگ the tin ice از یکی از اشعار گروه jethro tull برگرفته شده است . آهنگ another brick in the wall قسمت اول ، اولین آجر بر روی دیوار را نشان می دهد که کشته شدن پدر پینک یا همان راجر واترز در واقعیت است .
در آهنگ the happiest days of our live پینک را نشان می دهد در حالی که سرگرم نوشتن اشعاری در کلاس است توسط معلم تهدید می شود . معلم یکی از بیت ها را به حالت تحقیر آمیز می خواند و سپس پینک را تنبیه می کند . این بیت ، بیت اول شعر آهنگ money اثر پینک فلوید در آلبوم dark side of the moon است . آهنگ another brick in the wall قسمت دوم هم بیانگر این مطلب است که معلم های وحشت آفرین و تهدید کننده با عث دور شدن هرچه بیشتر دانش آموزان از کلاس و آموزش می شوند . در حالی که بسیاری از منتقدین این آهنگ را نشان دهنده بی ارزشی قوانین اموزشی و اجتماعی از نظر واترز می دانند . واترز بعدها جایزه بهترین آواز را برای اجرای این آهنگ در آکادمی بریتانیا دریافت کرد .
آهنگ mother حاوی شعری بسیار زیباست که واترز بعدها در مورد این آهنگ اعلام کرد که هدف او از این شعر حمله به مادر خود نبوده بلکه منظور مادرانی است که دلهره های خود را به بچه ها منتقل می کنند . مادر واترز در آن زمان معلم و عضو حزب کمونیست بوده است .
در آهنگ goodbye cruel world دیوار کشیده شده کامل می شود و پینک خود را کاملا منزوی می کند . در آهنگ is there anybody out there پینک عاقبت موقعیت بغرنج خود را درک می کند . سر و صدای مرغان دریای در آهنگ از اواسط شعر echoes گرفته شده است و سرو صدایی که در اواسط آهنگ می شنویم از یک سریال به نام gun smoke گرفته شده است .
در آهنگ no body home پینک را در حالی که در اتاق هتل است و به خود فکر می کند نشان می دهد . و خطی از شعر که اشاره به بندهای کشی کفش می کند اشاره به رفتار های سید برت در دوران حضور در پینک فلوید دارد و قسمتی دیگر از شعر که می گوید " پیانوی بزرگی دارم که استخوانهای فانی مرا سر پا نگه می دارد " هم اشاره به ریچارد رایت دارد .
در آهنگ vera پینک دوباره به پایان جنگ بر می گردد و احساس می کند که بر نگشتن پدرش از جنگ نوعی خیانت به او بوده . در آهنگ comfortably numb مدیر پینک سر می رسد تا او را به کنسرت ببرد اما پینک اصلا در حالی نیست که بتواند به کنسرت بیاید . مدیر که فقط به پول می اندیشد ، دکتری را خبر می کند تا به پینک داروئی را تزریق کند که فقط او را سرپا نگه دارد و این اشاره به موقعیتی واقعی دارد که در آن قرار بود واترز کنسرت مهمی را اجرا کند در حالی که به او داروی قوی تزریق کرده بودند و بعدا معلوم شد که بیماری او هپاتیت بوده است . در آهنگ in the flesh پینک به کنسرت می رسد ، اما خیال می کند که یک رهبر فاشیست است که دارد طرفداران خود را خطاب قرار می دهد . در آهنگ waiting for the worms می بینیم در حالیکه فاشیستها به خیابان می ریزند ، پینک از بلندگوئی دستی برای توضیح مسیر تظاهرات استفاده می کند . قرار است تظاهرات کنندگان دست راستی در قسمتهایی از لندن که افرادی از کشورهای دیگر در آن سکونت دارند به تظاهرات خشونت آمیز ببپردازند و بالاخره خود را به هایدپارک برسانند . کرمها در این شعر سمبل انحطاط و فرو پاشی روانی و اخلاقی می باشد .
در آهنگ stop پینک سرانجام شروع به انتقاد از خود می کند و از خود سوال می کند که چگونه به همچین انسان گند و مضخرفی تبدیل شده است . در آهنگ the trial پینک برای نجات پیدا کردن ، خود را محاکمه می کند . او خودش ، دادستان و قاضی محاکمه خودش است و تنها تنبیه ممکن و راه رهایی او پاره کردن دیوار است تا با واقعیت خود مواجه شود و مجددا تعامل خود را با جامعه از سر گیرد . صدای فریادی که همراه با خراب شدن دیوار در این آهنگ می شنویم این است که این کار برای پینک بسیار سخت و دشوار بوده است .
1. Another Brick In The Wall
2. One Of My Turns
3. The Trial
4. Don't Leave Me Now
5. Is There Anybody Out There
6. Run Like Hell
7. Vera
8. The Happiest Days Of Our Lives
9. The Thin Ice
10. Goodbye Blue Sky
11. Empty Spaces
12. Outside The Wall
13. Comfortably Numb
14. Waiting For The Worms
15. Mother
16. Hey You
17. In The Flesh
18. Nobody Home
19. The Show Must Go On
20. Young Lust
اما چهار سال طول كشيد تا گروه اثر بعدي خود را به نام final cut ضبط كند كه البته اين آلبوم در مقايسه آلبوم قبلي نتوانست افتخارات و جوايز آن را تكرار كند .
با اينكه اين آلبوم در انگلستان مقام نخست را كسب كرد و بيش از سه ميليون نسخه از آن فقط در انگليس به فروش رفت اما باز هم نتوانست جاي آلبوم the wall را پر كند .
اين آلبوم در حقيقت ادامه راه the wall بود كه يكه تازي راجر واترز را همچنان در اين آلبوم شاهد هستيم و افكار شديد ضد جنگ راجر واترز را همچنان در اين آلبوم مي بينيم .
اين آلبوم در حقيقت پاياني بر جاودانگي گروه pink floyd بود و بعد از پخش اين آلبوم گروه دچار شكاف عميقي شد .
اين آلبوم هم در آلمان ، نيوزلند ، سوئد و انگليس رتبه اول ، در اتريش سوم و در امريكا ششم شد .
در آهنگ post war dreams آلبوم در حالی شروع می شود که قهرمان داستان به رادیو گوش می کند . رادیو اعلام می کند که به جای کشتی atlantic conveyer که یک کشتی کانتینری است و در جنگ فالکلند با 24 خدمه گم شده است در ژاپن و نه در انگلیس یک کشتی ساخته می شود . در بیت اول این شعر باز هم واترز اشاره به مرگ پدر ، ژاپنی ها و به اینکه بچه های آنها خود کشی می کنند اشاره می کند و شدیدا باعث انتقاد مخالفان می شود و شدیدا به نژاد پرستی محکوم می شود . در شعر این آهنگ منظور از مگی همان مارگارت تاچر نخست وزیر انگلیس و طراح جنگ فالکلند است . .در آهنگ your possible pasts صدای واگنهای راه آهن تداعی کننده کامیون های حمل دام است که یهودی ها ، و ..و را به اردو کار اجباری می برد . در آهنگ one of the few شخصیت مورد نظر داستان که همان معلم در the wall است یک قهرمان جنگی است که اکنون به دنیای متمدن باز می گردد .واترز نام شعر را از یکی از نطق های معروف چرچیل در مورد خلبانهای نیروی هوایی بریتانیا گرفته است که چرچیل در این نطق می گوید " هیچگاه در عرصه نبردهای انسانی افرادی بی شمار اینقدر به افرادی معدود مدیون نبودند . "
در آهنگ the heros return قهرمان ، به خاطر به یاد آوردن مرگ یکی از خدمه همکارش که gunner نام دارد در عذاب است و نمی تواند با همکارش بحث کند . در آهنگ the gunners dream رویای gunner و در حقیقت رویای پس از جنگ ، دنیایی عاری از ترس و استبداد بود . جایی که در آن پیرمردان و پیرزنان با امنیت در آن قدم می زنند و هیچ کس از پلیس وخفی و تروریست ها نمی ترسد . در آهنگ paranoid eyes به صورتی ساده داستان میانسالی قهرمان به تصویر کشیده می شود . که از ترس هایش فرار کرده و خود را در پشت الکل پنهان می کند .
در آهنگ get your filthy hands of my desert موشکی در جلوی گوش شنونده پرتاب می شود و از بالای سر می گذرد و در پشت سر منفجر می شود . در آهنگ the fletcher memorial home که نام شعر به یاد آورنده پدر واترز می باشد و این آلبوم به او تقدیم شده ، میهمانی شرح داده می شود . که حضار آن رهبران جهانی هستند ، بهترین های آنها آدمهایی نالایق و بدترینشان انسان هایی فاسد هستند . او راه حل نهایی را همانطور که نازی ها در آدم سوزی به کار می بردند به همه انها اعلام می کند.
در آهنگ southampton dock می بینیم که southampton محل محل حرکت تعداد زیادی از سربازان فرستاده شده برای فتح مجدد جزایر فالکلند بعد از تجاوز آرژانتین می باشد . در آهنگ the final cut واترز از این عبارت که یک اصطلاح سینمایی است برای اشاره به خودکشی و از پشت خنجر خوردن استفاده می کند . در آهنگ not now john چند کارگر تنبل انگلیسی نشان داده می شود که ظاهرا وقت خود را به بیهودگی می گذرانند و متوجه خطر پیشرفت ژاپنی ها نیستند .
در آهنگ two suns in the sunset راوی داستان یا همان راجر واترز به سوی غروب آفتاب رانندگی می کند و در حالیکه لباسهای کابویی پوشیده ، از دیدن خورشید دیگری که در آئینه اش وجود دارد گیج می شود . البته این نور در واقع یک انفجار اتمی است و صدای بچه هایی که در آن به گوش می رسد متعلق به فرزندان واترز هاری و ایندیانا است .
این آلبوم آخرین آلبومی است که واترز با پینک فلوید همکاری کرد و بر خلاف دیگر کارهای پینک فلوید و آلبومهای انفرادی واترز با حالتی غمگین و افسرده به پایان می رسد و جمله کنایه داری که آخرین بیت شعر های این آلبوم هست " we are all equal in the end" به معنای "ما همه با هم به پایان رسیدیم" بسیار مورد توجه منتقدین می باشد .
1. Your Possible Pasts
2. Not Now John
3. The Fletcher Memorial Home
4. One Of The Few
5. Paranoid Eyes
6. The Post War Dream
7. Hero's Return
8. Get Your Filthy Hands Off My Desert
9. Two Suns In The Sunset
10. Southampton Dock
11. The Gunner's Dream
12. The Final Cut
 
در سال 1984 راجر واترز اولين اثر انفرادي خود را ضبط كرد و به همراه گيتاريست مطرح دنيا يعني eric Clapton به تور دور دنيا رفت . نيك ميسون و ديويد گيلمور هم يك ميني آلبوم انفرادي با هم ضبط كردند .
در سال 1986  اختلاف شديدي بين ديويد گيلمور و نيك ميسون در يك سو و راجر واترز در سوي ديگر ايجاد شد و واترز اعلام کرد که از گروه جدا می شود و فرض او بر این بود که گروه بدون او نابود می شود . در همین زمان مدیر پینک فلوید بیانیه ای منتشر می کند که نکته ای متضاد را بیان می کند و اعلام می کند پینک فلوید بدون واترز هم به کار خود ادامه خواهد داد .
در این زمان تهدید ها و شکایت های واترز برای استفاده از نام پینک فلوید بر علیه گیلمور و میسون آغاز می شود ولی بعد از 31 جلسه دادگاه گیلمور و میسون پیروز شده و حق استفاده از نام پینک فلوید را به دست می آورند .
در 7 سپتامبر 1987 گروه منهای راجر واترز آلبوم بعدی خود را به نام a momentary lapse of reason پخش می کند که از نظر فروش و شهرت هیچ گاه نتوانست همچون آلبوم the wall و dark side of the moon باشد و دلیل آن هم کاملا مشخص است .
دلیل عمده آن به نظر من جدایی راجر واترز است که وزنه بسیار سنگین و موثری در ساخت آهنگ ها و سرائیدن شعرها بود و این مطلب کاملا طبیعی است که گروه تا مدتها در شوک از دست دادن واترز باشد .
آهنگ سازی این آلبوم بیشتر بر عهده دیوید گیلمور که پس از جدایی واترز هدایت گروه را بر عهده گرفته بود انجام داد ولی گروه برای جمع اوری شعر برای آهنگ ها نتوانستند به نیروهای داخلی اتکا کنند و افراد دیگری هم برای شعر گفتن به گروه کمک کردند . از جمله Bob ezrin تهیه کننده آلبوم ، john carin ، anthony moore و ...
آهنگ sign of life از این آلبوم به عنوان موسیقی متن فیلم carrera panamericana مورد استفاده قرار گرفت . آهنگ learning to fly در مورد درسهای پرواز دیوید گیلمور است . گیلمور از قبل خلبانی و صاحب یک ناوگان هواپیماهای تاریخی است ! او اغلب از جلسه های تمرین غیبت می کرد تا تمرین پرواز نماید و به گواهی خلبانی خود مهارتهایی بیافزاید .
آهنگ the dogs of war عبارت اسم این آهنگ از یکی از نطق های آنتونی در نمایش نامه ژولیوس سزار اثر شکسپیر برگرفته شده است و جمله "we all have a dark side" به معنای ما همه جنبه ای تاریک داریم هم اشاره به واترز دارد .
در آهنگ yet another movie که به اعتقاد من یکی از زیباترین آثار تمام دوران پینک فلوید است دیالوگ فیلمی در زمینه آن شنیده می شود که از مونولوگ های مارلون براندو در فیلم one the water front و گفته های بوگارت در فیلم casablanca گرفته شده است . آخرین آهنگ این آلبوم هم به نام sorrow که باز یکی از زیباترین آثار گروه است به اعتقاد بسیاری از علاقمندان این گروه شعر آن در مورد واترز تصنیف شده است ولی خود گیلمور این فرض را رد می کند و می گوید الهام بخش این شعر ، شعری دیگر است که ان را به خاطر نمی آورد . که احتمالا این گفته به دلیل درگیر نشدن با راجر واترز است .
اين آلبوم هم در نيوزلند اول ، در اتريش ، سوئد ، آمريكا و انگليس رتبه سوم را كسب كرد .
 
1. Learning To Fly
2. On The Turning Away
3. Terminal Frost
4. Signs Of Life
5. The Dogs Of War
6. Round And Round
7. One Slip
8. A New Machine
9. Yet Another Movie
10. Sorrow
بعد از اين آلبوم گروه باز هم در يك سكوت طولاني 7 ساله فرو رفت و بجز چند اجراي زنده از گروه پينك فلويد خبري نبود و هر كدام از اعضا مشغول كار بر روي پروژه هاي شخصي خود بودند كه با يك ديد اجمالي مشخص است كه بجز راجر واترز كه تا حدي توانست اقتدار خود را حفظ كند بقيه اعضاي گروه هيچكدام نتوانستند در حد گروه پينك فلويد به شهرت و محبوبيت برسند .
اما در 30 مارس 1994 آخرين اثر رسمي گروه به نام the division bell با هدايت و رهبري ديويد گيلمور و ريچارد رايت كه تقريبا نيمي از آهنگ هاي آلبوم را ساخته بود ضبط شد كه البته نقش پر رنگ همسر ديويد گيلمور را هم در گفتن اشعار براي گروه هم در اين آلبوم نبايد ناديده بگيريم .
اين آلبوم دوباره نام پينك فلويد را در سطح دنيا زنده كرد و افتخاراتي را براي گروه به همراه داشت . كنسرت عظيم puls هم بعد از ضبط اين آلبوم انجام شد كه فوق العاده موفق و در عين حال مرثيه بر مرگ و پايان هميشگي اين گروه جاويدان و ماندگار در عرصه موسيقي دنيا بود .
این آلبوم در حالیکه ضبط شد که همگان پینک فلوید را گروهی منحل شده می دانستند و حتی خود اعضای گروه هم تمایلی به ادامه کار با هم نداشتند و تقریبا 7 سال از پخش آخرین اثر گروه گذشته بود که دیوید گیلمور به صورتی اتفاقی نیک میسن را در یکی از سواحل آمریکا می بیند و ایده ضبط این آلبوم داده می شود که انصافا کاری بی نظیر و کامل و بی نقص است .
عکس تصویر روی جلد ان هم اثر storm thorgerson بوده و ساختمانی که در پس زمینه ان وجود دارد کلیسای جامع الی می باشد .
بسیاری از اشعار آن هم توسط گیلمور و همسر سابقش سامسون سروده شده . این آلبوم به نام division bell به معنی ناقوس جدایی ، همان طور که از نامش بر می آید پایان حدود 30 سال فعالیت گروه را نشان می دهد . این آلبوم موضوعی کلی در ارتباط با اینکه راهی اشتباه را در دنیا پیموده اند در بر دارد و واقعا گوش کردن آن واجب است .
آهنگ cluster one یک همنوازی بسیار زیبا بین پیانو و گیتار است و آهنگ poles apart به گفته پولی سیمسون همسر گیلمور که شعر آن را سروده بیت اول آن که می گوید "آیا می دانستی که همه چیز قرار است برایت اشتباه در بیاید" در مورد سید برت و بیت دوم آن که می گوید "وآیا متوجه شدی که همه چیز قرار است برای من روبراه باشد" اشاره به راجر واترز دارد . آهنگ marooned یک شاهکار به تمام معناست که ترجیح می دهم هیچ توضیحی در مورد آن ندهم . آهنگ keep talking مونولوگ آغازین آن به عنوان تبلیغات موسسه british telecom استفاده شد و صداهای شنیده شده صدای فیزیکدان مشهور استیون هاپکینز است که فقط می تواند از طریق یک دستگاه کامپیوتری صحبت کند .
آهنگ lost for words که گیلمور به شدت این نکته را که اشعار آن به خصوص سه بیت آخر آن در مورد واترز است را انکار می کند .در حالی که طرفداران و منتقدین گروه نظری مخالف این را دارند . در بیت آخر این شعر می شنویم " و می پرسم آیا روزی مر سد که دلهایمان را از کینه پاک کنیم ، اما به من می گویند که برو و شرت را بکن . می گویند خودت هم می دانی که موفق نمی شوی " . وآخرین آهنگ آلبوم که آخرین آهنگ ضبط شده توسط پینک فلوید است و high hopes نام دارد . گیلمور در مورد آن می گوید  این شعر اولین شعری بوده که برای این آلبوم نوشته و بیشتر جنبه شخصی دارد تا جنبه معمول او . اگر به این آهنگ دقت کرده باشید تقریبا یک دقیقه آخر آهنگ صدایی شنیده نمی شود که اگر با صدای بلند گوش کنید می شنوید که صدای تلفن ضبط شده استیو اوروروک مدیر برنامه های گروه است که انتقادی زیرکانه نسبت به ارتباطات ضعیف دارد . این قسمت پاسخی زیرکانه به درخواست های اوروروک مبنی بر داشتن نقشی در یکی از آلبوم های پینک فلوید است .
اين آلبوم هم در آلمان ، نيوزلند ، آمريكا و كانادا و انگلیس رتبه نخست را كسب كرد .
1. Cluster 1
2. What Do You Want From Me?
3. Poles Apart
4. Marooned
5. A Great Day For Freedom
6. Wearing The Inside Out
7. Take It Back
8. Coming Back To Life
9. Keep Talking
10. Lost For Words
11. High Hopes
اما تا سال 2005 بجز چند آلبوم غیر رسمی و پخش مجدد آلبوم the dark side of the moon از گروه هیچ خبری نبود تا اینکه در این سال به دعوت باب گلدوف گروه برای اجرای 4 آهنگ به کنسرت ملقب به G8 دعوت شد و نکته جالب و قابل ملاحظه که به عنوان بزرگترین اتفاق دنیای موسیقی در قرن 21 معرفی شد همکاری مجدد راجر واترز با پینک فلوید بود .
آشتی مجدد واترز و گیلمور بعد از حدود 21 سال اتفاق خیلی جالبی بود که به واسطه این کنسرت خیریه اتفاق افتاد . گروه در این کنسرت 4 آهنگ breath ، wish you were here ، money و comfortably numb را اجرا کردند که تقریبا هم واترز و هم گیلمور در آن ها خواننده بودند .
بعد از اجرای این کنسرت هم شایعات فراوانی مبنی بر ضبط یک آلبوم جدید با همکاری واترز و پینک فلوید پخش شد که راجر واترز در طی یک مصاحبه این قضیه را به کل رد کرد .